Je anglická gramatika naozaj dôležitá pre začiatočníkov?

Ak ste skutočný začiatočník, s anglickou gramatikou si nemusíte robiť až takú ťažkú hlavu. Je dobré poznať tie skutočné základy, vedieť, ako sa tvorí veta a aký má slovosled, ale zbytočne sa tým nezaťažujte. V tejto fáze je dôležitejšie sústrediť sa na anglické frázy.

Keď ste boli dieťa a učili ste sa svoju materskú reč, tiež ste nezačínali gramatikou. Učte sa slovíčka, počúvajte texty, naštudujte si anglické frázy, pozerajte filmy. Postupom času zistíte, že hoci ste sa anglickú gramatiku neučili cielene, niečo z nej budete vedieť. A keď sa zahĺbite do jej štúdia, pochopíte ju omnoho jednoduchšie a zistíte, že to nie je nič zložité.

Anglická gramatika sa dá zvládnuť rôznymi spôsobmi
Anglická gramatika sa dá naučiť samostatne aj z kníh, ale keď vám bude niečo nejasné, ťažké a nepochopiteľné, od knihy sa len ťažko dočkáte odpovede. Vždy je lepšie, keď máte niekoho, kto vás vedie a kto vám tieto nejasnosti dokáže vysvetliť. A presne ako pri všetkom, i pri štúdiu anglickej gramatiky máte niekoľko možností a opäť závisí len od vás, čo si zvolíte. Či chcete komunikovať so živým lektorom na klasických kurzoch, alebo sa rozhodnete pre kurz angličtiny online.

Každá dobrá internetová jazyková škola pamätá i na anglickú gramatiku. A keďže s internetovými kurzami sa musíte popasovať sami bez toho, aby vás niekto viedol, nabádal do učenia a vravel vám, čo a kedy sa máte učiť, všetko učivo musí byť spracované jednoducho, logicky a intuitívne, aby ste sa pri štúdiu nestratili, aby vás neodradilo a aby ste ho bez problémov pochopili. K dispozícii budete mať ako vždy niekoľko lekcií s možnosťou overiť si formou testu, čo všetko ste sa naučili, v čom máte rezervy a čo by ste si mali ešte raz prejsť a zopakovať.

Veľkým uľahčením pri učení gramatiky sú tiež anglické frázy. Vďaka nim budete mať predpripravené výrazové prostriedky, ktoré je ľahké použiť v konverzácii bez toho, že by ste nad anglickou gramatikou museli premýšľať.

A ak by ste si aj niekedy nevedeli poradiť, vždy máte možnosť kontaktovať prevádzkovateľa kurzu a spýtať sa na nezrovnalosti. Hlavne netreba podliehať panike. Anglická gramatika je naozaj úplne iná ako slovenská, ale pri troche snahy ju určite pochopíte a bez problémov zvládnete. Chce to len obrniť sa trpezlivosťou a vytrvalosťou a výsledok sa dostaví.